Hints: A Journey Though Styles

Hieronder opent de hint

Klik hieronder de hint open voor de puzzel waar je mee bezig bent! Je kunt zelf kiezen of je een grote of kleine hint wilt. 

Succes!!

Begin met de tabel rechtsboven, daar zijn twee belangrijke aanwijzingen te vinden! Wat betekenen de plaatjes naast de tabellen?

Reeksen verplaatsen nooit diagonaal. Als een reeks voortijdig lijkt te eindigen, begint hij weer opnieuw (voorbeeld Kompas = Noord, Oost, Zuid, West, Noord, Oost, Zuid, West, enz.

De witte schuine strepen betekenen “of”.

Eerste letters: 
1 B, 2 T, 3 S, 4 T, 5 S, 6 W, 7 M, 8 S, 9 K 

Dit type puzzel heet “mastermind”. Een wit rondje betekent dat één van de letters voorkomt in het antwoord, maar op de verkeerde plek staat. Een zwart rondje betekent dat één van de letters voorkomt in het antwoord EN op de juiste plek staat. Welke letter? Dat moet je uitvogelen! Vanzelfsprekend betekenen twee rondjes dat het betrekking heeft op twee letters in dat woord. 

Begin met wegstrepen van letters. Achter ‘CAFE’ en ‘FLES’ zie je geen rondjes, deze letters komen niet in het antwoord voor. Zet onder deze letters een kruisje, en noteer die ook bij dezelfde letters in de overige woorden. Van het woord ‘GLAS’ zijn nu 3 letters weggestreept, dus wat betekent dit voor de 4e letter?!

Van alle landen noteer je op de bijbehorende plek op de rechterpagina de 1ste letter.

Alle voorkomende landen in alfabetische volgorde: 

Algerije, Andorra, Argentinië, Australië, Azerbeidzjan, België, Denemarken, Djibouti, Dominicaanse Republiek, Duitsland, Ecuador, Estland, Ethiopië, Italië, Ivoorkust, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Nigeria, Noorwegen, Portugal, Rusland, Saoedi Arabië, Senegal, Slovenië, Spanje, Thailand, Tsjechië, Vietnam, IJsland. 

Als je de positie van een puzzelstuk ontdekt, vul dan eerst (met stift of dik potlood?) het kader in. Dit maakt het inkleuren makkelijker, maar ook kun je beter zien welke stukjes hierna passen. Begin met de 4 hoekstukken.

Het is een symmetrisch figuur van een dier. Dit dier is het logo van de brouwer! 

Voor het antwoord: delen en vermenigvuldigen hebben voorrang boven optellen en aftrekken. Voorbeeld: 5 + 2 x 3 = 5 + 6 = 11.

 • Let op het rekensymbool tussen de flessen
 • Let op het bierglas op het dienblad 

In de eerste kolom op de rechterpagina kun je de twee gevonden letters per nummer in willekeurige volgorde noteren. In de tweede kolom kan het nodig zijn dat de volgorde omdraait…

De 6 acteurs (van boven naar onder) zijn: 
Mark Hamill, Anthony Hopkins, Andy Serkis, Johnny Depp, Keanu Reeves, & Russel Crowe. 

6 van de 7 nieuwe wereldwonderen komen in de puzzel voor!

Eerste letters antwoorden: 
1 C, 2 C, 3 P, 4 C, 5 E, 6 C, 7 S, 8 T, 9 M, 10 T. 

We zoeken in de woordzoeker vervoersmiddelen. Alle eerste letters en aantal letters per woord zijn gegeven. De woorden staan horizontaal, verticaal of diagonaal in rechte lijn.

Er blijven 4 letters over, die vormen samen de naam van de brouwerij van het bier!

Een dartbord heeft een buitenring, een binnenring en een “roos” (het midden). De buitenring heet “double” en is 2 x de waarde van het bijbehorende getal. De binnenring heet “triple” en is 3 x de waarde van het bijbehorende getal. De roos is 50 punten waard.

Noteer per dartbord de totale score. Als voorbeeld: Het bovenste dartbord is 20 + 6 + 14 = 40. 501 – 40 = 461. Vervolgens het dartbord linksonder de vorige: Triple 15 + Double 2 + 11 = 45 + 4 + 11 = 60. 461 – 60 = 401. Ga op deze manier door!

Er zit een extra hint in de “type” pijlen richting ‘klinker’.

De laatste letter moet een klinker zijn en heeft maar één mogelijkheid. Vervolgens weet je (zie kleine hint) ook wat de tweede letter van het woord moet zijn. De 1ste letter van het  woord is GEEN klinker, dus blijven er maar twee mogelijkheden over. Met in het achterhoofd de kennis van de 2de letteris er maar 1 mogelijkheid als 1ste letter. Succes! 

Iedere naam hoort bij een bepaald dier. Uiteindelijk blijft er één dier over.

Maximus is de enige naam die vlakbij zijn bijbehorende antwoord staat.

12 sterren, 12 stippen, dobbelstenen t/m 12… Niet iedere artiest heeft een bijbehorende ster. De artiesten die niet gebruikt hoeven te worden vormen van links naar rechts een woord. Zie jij welk woord? Super!

De 17 afgebeelde artiesten in alfabetische volgorde: 

 • Amy Winehouse 
 • Aretha Franklin 
 • Avicii 
 • Bob Marley 
 • David Bowie 
 • Elvis Presley 
 • Freddie Mercury 
 • George Michael 
 • Jimi Hendrix 
 • John Denver 
 • John Lennon 
 • Kurt Cobain 
 • Leonard Cohen 
 • Marilyn Monroe 
 • Michael Jackson
 • Prince 
 • Whitney Houston 

Ontdek de logica tussen rugnummer en letter voorop het shirt.

De drie spelers die op de juiste plek staan/zitten zijn de spelers met shirt K, E en T. 

Bij dit type puzzel horen setjes van 3 woorden in een tabel bij elkaar. Zij hebben een link naar of met een ander (te ontdekken) woord. De drie ontdekte woorden per tabel vormen onderling ook weer een verband met een bepaald woord. De twee onderste woorden vormen samen het antwoord.

De woorden met een onderling verband: 

Bank – Keten – Kant en Klaar 
Hoen – Moer – Juweel 
Provincie – Luctor et Emergo – Middelburg 

 Week – Roof – Vriendelijk 
Kiezel – Naakt – Zand 
Bellen – Luisteren – Zaak 

Waar zouden de 12 letters in de klokken op de rechterpagina voor staan? Iets met tijd… Waar hebben we er 12 van?! En wat is de link met de cijfers op de linkerpagina?

Tel de kleine en grote wijzer van een klok bij elkaar op. Kijk naar de code in de bijbehorende klok. Wat blijft er over? Wat zou dit betekenen?

3 plaatjes vormen samen een figuur en hebben iets gemeen.

Van de plaatjes met Melk, Mais en Macaroni kun je figuur 1 maken. Wat hebben deze producten gemeen? Maar waarom is het 2de figuur dan de letter “E”?!

Vul de ontdekte code in op Google Maps (let op de spatie).

Linksboven in de tabel is geen letter O maar een ‘nul’. Ontdek de volgorde van de tabel. De makkelijkste manier om een code af te lezen: Iedere code heeft 4 streepjes waarvan twee streepjes omhoog en twee streepjes omlaag. Voorbeeld: De eerste code van het antwoord zie je de twee rechter streepjes omhoog. Je ziet nu dat deze bij de bovenste rij hoort. Vervolgens zie je dat de twee streepjes aan de buitenkant naar beneden gaan. Dit correspondeert met de 4de kolom. Welk getal of letter hoort er op deze plek te staan?